Hands

divendres, 30 de desembre del 2011

La igualtat és cosa de tots i totes


Signa: María González Veracruz | Secretaria d’innovació i noves tecnologies de l’executiva federal del PSOE i Diputada regional del PSRM


Em sento orgullosa de que el nostre país hagi liderat el gran avanç històric cap a la igualtat en el seu sentit més ampli, cap a la igualtat d’oportunitats, també entre dones i homes. Orgullosa de que a dia d’avui ho segueixi fent. En el camí cap a la igualtat de gènere em vénen moltes dones al cap que un dia van trencar motlles i costums i que sense el seu compromís, el seu treball i la seva lluita, sense el moviment feminista i una majoria social convençuda de la necessitat de recórrer aquest camí mai hauríem estat capaços d’avançar tant.
L’aplicació de polítiques d’igualtat, reals i ambicioses, ha suposat un dels avenços socials més importants de les últimes dècades. Hem estat capaços d’eliminar barreres i donar grans passos que tant de temps portàvem somiant. Lleis com la d’Igualtat, la Llei Contra la Violència de Gènere o la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs són una realitat, són la nostra senyal d’identitat i la mostra del compromís dels i les socialistes per la igualtat, per la llibertat i pels drets socials.
Malgrat tot el que s’ha aconseguit, sóc conscient que ens queda molt per fer, i ho sóc més, si cap, quan succeeixen determinats fets com la valoració positiva d’un insult clarament despectiu per a la dona. Els poders públics, i la justícia és part fonamental d’aquests, han d’ajudar a implementar i dur a la realitat el que ja consta sobre el paper, en les lleis. Per això hem de seguir consolidant l’estructura institucional que garanteixi l’aplicació de les polítiques d’igualtat a tots els nivells: nacional, autonòmic i local. Hem de seguir impulsant els canvis polítics i socials necessaris perquè es doni un canvi de paradigma respecte al lloc que les dones ocupem en la societat, canvi que és responsabilitat de tota la societat en conjunt, canvi per al qual necessitem a totes les dones i també a tots els homes.
Apostar per la igualtat plena i real no és només una convicció profunda que practiquem en benefici de més de la meitat de la població espanyola, és beneficiós per a tota la societat.
Estem convençuts de que la igualtat és essencial per a la modernització de la nostra societat, però en la situació actual ho és especialment per modernitzar la nostra economia, l’empresariat i el nostre mercat laboral, un factor primordial que doni suport i faciliti la sortida de la crisi en la qual ens trobem. D’aquí el nostre compromís de seguir aplicant mesures de suport a les empreses per a la incorporació de la igualtat en les polítiques de recursos humans i, tal com va avançar Rubalcaba el cap de setmana, ens proposem modificar la Llei d’igualtat perquè la incorporació de les dones als consells d’administració de les empreses es faci efectiva al més aviat possible. No hi ha cap raó objectiva que justifiqui la presència de tan poques dones en la direcció de les grans empreses, per això és necessari posar en marxa mesures de discriminació positiva en pro de garantir la igualtat d’oportunitats i de drets.
Queda molt per fer, encara seguim cobrant menys que els homes pel mateix treball i en la majoria dels casos encara suportem una doble jornada, la laboral i la domèstica, havent de fer renúncies professionals en nom de la vida familiar i personal, quan la majoria dels homes no tenen ni de plantejar una renúncia així, ells no han de triar. No podem córrer el risc de retrocedir, no hem de quedar de braços creuats, són molts els obstacles que a dia d’avui ens trobem, seguim caminant per un camí que hem de construir junts, homes i dones.
La igualtat real i efectiva necessita que seguim apostant amb decisió per ella. Necessita que seguim sortint al carrer i alçant la veu. Enarborar la bandera de la igualtat, depèn de mi, depèn de tu, de tots i totes.
Font: Dones en xarxa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada